Biofarm face ofertă de răscumpărare şi e mai aproape de delistare

22 aug 2014 Autor: Ioana Tudor

Oferta de răscumpărare a 10% din capital pe care producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) o va derula din 26 august pregăteşte preluarea controlului total de către SIF-uri, care acum deţin cumulat circa 73% din capital, dar şi delistarea companiei, spun analiştii.
 
Biofarm va derula în perioada 26 august -15 septembrie o ofertă publică de răscumpărare a până la 109,48 milioane de acţiuni proprii. Dacă această ofertă este subscrisă integral, SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat-Crişana (SIF1), alături de care Biofarm acţionează concertat, vor ajunge la 83% din  ca­pital. Preţul de cumpărare al acţiunilor este de 0,305 lei/titlu, iar valoarea totală a ofertei este de 33,3 milioane de lei.
 
Preţul oferit este cu 8,5% peste cotaţia acţiunii de miercuri. Investitorii au reacţionat la ştire, iar acţiunile Biofarm au urcat cu peste 6% în deschiderea şedinţei de ieri, până la preţul de 0,29 lei/titlu. Compania are o valoare de piaţă de 307,6 milioane de lei.
 
Acţiunile răscumpărate vor fi anulate, iar capitalul social al companiei va fi diminuat, potrivit unei decizii a acţionarilor din luna aprilie. În prezent, cele două SIF-uri controlează împreună 73% din Biofarm. Compania deţine 0,0007% din capitalul propriu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2014

 

Cuvinte cheie:
biofarm
, oferta
, rascumparare
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide