Burse - Fonduri mutuale

Bitcoin scade la nivelul de 6.500 de dolari, iar declinul pieţei continuă, prăbuşindu-se cu peste 600 de miliarde de dolari de la începutul anului

Bitcoin scade la nivelul de 6.500 de dolari, iar declinul...

Autor: Alex Ciutacu

08.08.2018, 14:17 2162

Prăbuşirea de pe piaţa de criptomonede continuă spre noi minime, după ce Securities and Exchange Comission (SEC) a amânat în America decizia asupra propunerii pentru înfiinţarea unui ETF (n.red: Exchange Traded Fund) pe bitcoin, potrivit Bloomberg.

Vânzările masive au redus piaţa la 230 de miliarde de dolari, potrivit coinmarketcap.com, nivel nemaiîntâlnit din luna noiembrie.

Piaţa acestor active digitale a pierdut circa 606 miliarde dolari din ianuarie, când a atins maximul istoric.

SEC (n.red: autoritatea de supraveghere pentru pieţele de capital din SUA) şi-a amânat decizia cu privire la înfiinţarea unui ETF pe bitcoin, spulberând speranţele investitorilor agresivi care erau siguri că autoritatea va da undă verde proiectului.

Investitorii optimişti se bazează pe o posibilă adopţie de masă a criptomonedelor, care ar genera o anumită stabilitate la nivelul preţurilor din piaţă, însă organele de reglementare şi majoritatea investitorilor instituţionali rămân sceptici cu privire la mecanismele din piaţă.

Astfel, miecuri la ora 14.20, bitcoin se tranzacţiona la circa 6.500 de dolari, în scădere cu 8% în ultimele 24 de ore, la o capitalizare de piaţă de 112 miliarde dolari. Cu toate acestea, dominaţia bitcoin în piaţă a ajuns la 48,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO