Burse - Fonduri mutuale

Bitcoinul, la minimul ultimelor opt luni. Analiştii fac deja paralele cu criza dot.com

Bitcoinul, la minimul ultimelor opt luni. Analiştii fac...

Autor: Liviu Popescu

02.07.2018, 00:04 28760

Piaţa criptomonedelor înregistrează din nou scăderi, cotaţia Bitcoin con­sem­nând o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3,7%, iar Ripple a scăzut cu peste 4,7%.

Miercuri 27 iunie cotaţia Bitcoin a coborât până aproape de 6.000 de do­lari, o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Şi Ethereum a scăzut cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.

Satul în care fiecare locuitor are cel puţin 200.000 de euro în cont

Cum arată unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, la o aruncătură de băţ de România. Este o plajă superbă, transformată din cuib de piraţi în paradis turistic

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmă­rite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, son­da­jul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg. Volumul tran­zacţiilor a scăzut, de ase­menea, cu 6% faţă de săptămâna pre­cedentă, arată datele Finder.com, iar Bit­coin, Tether, Ethereum, EOS şi Bit­coin Cash au fost primele cinci mo­ne­de virtuale tranzac­ţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfâr­şitul lunii aprilie, când Finder.com a în­ce­put ana­liza săptămânală a mone­delor virtuale.

Bitcoinul a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, ma­ximul creşterii fiind de peste 1.400%, înregistrat în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către com­pa­niile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de participanţii la piaţa financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO