Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Group raportează venituri de 20,2 milioane de lei în primul trimestru din anul acesta

Bittnet Group raportează venituri de 20,2 milioane de...

Autor: Mediafax

14.05.2021, 19:21 727

Bittnet (BNET), un grup de companii IT, listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri de 20,2 milioane de lei în primul trimestru al anului 2021, anunţă un comunicat.

Primele trei luni au marcat o activitate intensă în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor pentru Bittnet. Grupul a finalizat investiţiile în eLearning Company şi Softbinator, şi a anunţat totodată primul proiect de investiţii transfrontalier, prin achiziţionarea unui pachet de acţiuni în Servodata, companie care operează cu succes, de peste 25 de ani, pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

„Analizând ultimele 12 luni, schimbările operaţionale introduse la nivelul grupului nostru au început să genereze rezultate mai rapid decât ne aşteptam. În ultimele luni ne-am dedicat reinventării modelului nostru de afaceri. Pandemia a schimbat modul în care prospectăm şi servim noi clienţi, precum şi modul în care livrăm ceea ce îşi doresc şi, în cele din urmă, felul prin care îi transformăm în clienţi loiali şi recurenţi. În ciuda acestei transformări operaţionale majore, veniturile şi marja brută generată în ultimele 12 luni sunt consistente, demonstrând că noua noastră abordare de tip «go-to-market» funcţionează,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, formată din companiile Dendrio Solutions şi Elian, a înregistrat un rezultat solid în contextul tuturor decalajelor de livrare din partea producătorilor, înregistrând venituri de 18,1 milioane de lei, în creştere cu 3% faţă de anul anterior, ceea ce a generat o creştere de 5% a marjei brute aferente. Criza globală a semiconductorilor continuă să provoace întârzieri în livrarea de echipamente hardware. Prin urmare, chiar dacă unele dintre livrări au fost efectuate cu succes în T1 şi au dus la creşterea veniturilor din vânzarea de mărfuri cu 7%, veniturile din prestarea de servicii au scăzut cu 8,5%, deoarece nu au putut fi prestate toate serviciile conexe. Aceste venituri vor fi incluse în rezultatele T2 2021.

Veniturile Diviziei de Educaţie a Grupului Bittnet, care cuprinde companiile Bittnet Training şi Equatorial Gaming, au scăzut cu 39% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, deoarece veniturile din T1 2021 au ajuns la 2,1 milioane lei, în timp ce marja brută s-a ridicat la 1 milion de lei. Scăderea se datorează amânării deciziilor de achiziţie de training, în contextul perspectivei de a accesa finanţări europene pentru proiecte de educaţie şi digitalizare în cadrul companiilor. Grupul a înregistrat o cerere în creştere pentru cursurile de dezvoltare a competenţelor digitale, prin urmare este avută în vedere o creştere a numărului de proiecte în perioada următoare.

„În perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2021, veniturile consolidate ale grupului au crescut cu 5%, până la 108 milioane de lei, cu marjă brută similară cu perioada de anul trecut, de 20 milioane de lei. Evoluţia statică a cheltuielilor indirecte a generat o creştere de 13% a profitului operaţional, până la 2,6 milioane lei. Rentabilitatea crescută la nivelul profitului brut şi net din ultimele 12 luni este rezultatul unei îmbunătăţiri semnificative şi a rezultatului financiar, care întăreşte ideea derulării unei oferte publice de acţiuni preferenţiale, care ar elimina costul ratelor dobânzii, permiţând astfel grupului să înregistreze un profit brut mult mai aproape de cel operaţional,” a adăugat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet.

Pentru 2021, Bittnet vizează o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele ce vor fi generate de companiile care s-au alăturat Grupului în 2020. Începând cu 2021, Divizia de Educaţie a Bittnet Group este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming şi eLearning Company. Divizia de Tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions şi Softbinator Technologies. De îndată ce tranzacţia este finalizată, Divizia de Tehnologie va integra şi activitatea din zona Europei Centrale şi de Est a Servodata.

În ceea ce priveşte activitatea pe piaţa de capital, în primul trimestru al anului 2021, investitorii la Bursa de Valori Bucureşti au tranzacţionat 27,6 milioane de acţiuni BNET, ceea ce reprezintă peste 11% din numărul total de acţiuni. Lichiditatea ridicată a Bittnet din ultimii ani a dus la includerea de către FTSE Russel a acţiunilor BNET în doi indici globali de acţiuni de tip „micro-cap”, începând cu 22 martie 2021. Doar patru companii listate din România sunt incluse în indicii globali ai FTSE - Banca Transilvania, Nuclearelectrica, Teraplast şi Bittnet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO