Burse - Fonduri mutuale

Boromir Buzău se asociază cu o companie parte a unui gigant francez cu afaceri de 4 miliarde de euro

Boromir Buzău se asociază cu o companie parte a unui...

Autor: Liviu Popescu

27.05.2016, 00:05 948

Producătorul de panificaţie Boromir Prod Buzău (simbol bursier SPCU) a anunţat că a încheiat un acord de asociere la 25 mai cu cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa, Kalizea SAS, producător de mălai. 

„Obiectul acordului îl constituie înfiin­ţa­rea unei societăţi pe acţiuni, având un ca­pital social de 112.500 lei, echivalentul sumei de 25.000 euro, cu participarea societăţii Boromir Prod are 40%“, se arată într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Kalizea este membră a grupului francez Vivescia Industries, un gigant cu afaceri de 4 mld. euro, cea mai mare cooperativă agri­co­lă din Franţa cu o capacitate de procesare de 4 mi­l. tone, arată datele de pe site-ul com­pa­niei. Vivescia Industries are circa 270 de silo­zuri cu 8.300 de angajaţi. Gigantul fran­cez este cel mai mare procesator de porumb din Europa. Vivescia Industries este prezent în 26 de ţări şi are 80 de fabrici. La nivel in­di­vi­dual, Kalizea este prezentă în Franţa şi Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO