Burse - Fonduri mutuale

Boştină: FP nu a putut justifica în procesul cu Romgaz că acţionarii au fost prejudiciaţi de donaţie

Autor: Emil Popescu

03.06.2011, 14:23 801

Fondul Proprietatea (FP) nu a putut justifica, în cadrulprocesului câştigat de Romgaz privind donaţia de 400 milioane leicătre buget, existenţa unui prejudiciu pentru acţionariiminoritari, banii cedaţi provenind din capitalurile proprii, nu dinveniturile din 2010, potrivit avocaţilor Romgaz.

Casa de avocatură Boştină şiAsociaţii, care a asistat Romgaz în acest proces, a anunţat vinerică FP, acţionar minoritar la Romgaz, a pierdut recursul formulatîmpotriva companiei, decizia Curţii de Apel Alba Iulia fiinddefinitivă şi irevocabilă.

Boştină şi Asociaţii confirmăastfel o ştire difuzată joi de MEDIAFAX, agenţia citând surseoficiale.

Ministerul Economiei, care deţine85% din acţiunile Romgaz, a decis în AGA companiei, la 30 noiembrie2010, realizarea unei donaţii de 400 milioane lei către bugetulstatului, în baza unei hotărâri de guvern.

În calitate de acţionar minoritaral Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votatîmpotriva acordării donaţiei şi a decis să ia măsuri legaleîmpotriva acesteia, invocând protejarea drepturilor acţionarilorFP.

"Societatea reclamantă nu a fostîn măsură a justifica un prejudiciu, în contextul în carefinanţarea donaţiei (...) a fost operată din capitalurile propriiale Romgaz, acumulate din activitatea aferentă anilor precedenţi,iar nu din veniturile aferente exerciţiului financiar 2010", aratăcasa de avocatură, într-un comunicat.

Tribunalul Sibiu a respins, înianuarie, cererea formulată de FP împotriva Romgaz Mediaş privindanularea deciziei AGA, iar Fondul a anunţat că va continua litigiulprin promovarea căilor de atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO