Braiconf a luat 5,6% din Romcarbon „pentru dividende“

12 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Producătorul de cămăşi Braiconf Brăila (simbol bursier BRCR) a ajuns la o deţinere de 5,67% din capitalul producătorului de ambalaje de plastic Romcarbon Buzău (ROCE), după două tranzacţii prin care a cumpărat acţiunile vân­dute de Romanian Investment Fund, acţionar comun al celor două firme.

Pentru pachetul de 15 milioane de acţiuni ROCE, achi­ziţionat în şedinţele din 28 decembrie şi 8 ianuarie, pro­ducă­torul de cămăşi a plătit circa 1,8 milioane de lei. Preţul mediu de achiziţie al acţiunilor a fost de 0,119 lei/unitate.

„Braiconf a cumpărat acţiunile Romcarbon ca moda­li­tate de investire a lichidităţilor. Firma plăteşte un randament bun al dividendelor, în condiţiile în care depozitele bancare sunt slab remunerate în prezent“, a spus Dan Simionescu, pre­şedintele Braiconf.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2016

 

Cuvinte cheie:
Braiconf
, camaşi
, Romcarbon
, dividende
, actionari
, detinere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide