Burse - Fonduri mutuale

BRD ar putea plăti dividende cu un randament de 6% din profitul pe 2016

BRD ar putea plăti dividende cu un randament de 6% din...

Autor: Liviu Popescu

13.02.2017, 00:06 816

BRD a avut un profit net la nivel individual de 728 mil. lei anul trecut şi va propune alocarea a 70% sub formă de dividende, adică 510 milioane de lei.

BRD, a doua cea mai valoroasă bancă listată pe segmentul principal al bursei după Banca Transilvania, ar putea plăti divi­dende cu randament de 6,2% din pro­fitul net de 728 milioane de lei ob­ţinut individual anul trecut, potrivit cal­cu­lelor ZF.

Francois Bloch, directorul general al băncii, a afirmat joi la conferinţa de pre­zentare a rezultatelor că banca inten­ţio­nează să propună 70% din profit spre di­vidende, decizia primind deja acordul con­siliului de administraţie şi urmând să fie discutată la următoarea adunare generală a acţionarilor.

Vineri acţiunile BRD se tranzac­ţio­nau la 11,74 lei, preţ asemănător cu cel din şedinţa precedentă, pe fondul unui ru­laj de 1,5 mil. lei. Spre com­paraţie, Banca Transilvania a avut vineri o va­loare a tranzacţiilor de 26 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO