Burse - Fonduri mutuale

BRD Asset Management pariază cu un fond pe aprecierea dolarului

 Dan Nicu, directorul general al BRD AM. Fotograf: Andreea Alexandru

Dan Nicu, directorul general al BRD AM. Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

12.06.2015, 00:07 1066

BRD Asset Management, al treilea manager de fonduri de pe piaţa locală, cu active în gestiune de 2,7 mld. lei, se aşteap­tă la continuarea aprecierii dolarului american în raport cu euro pe un orizont mediu de timp şi vrea să ia parte la raliu cu un fond deschis de investiţii denominat în dolari.

Administratorul a obţinut recent avizul ASF pentru funcţionarea fondului deschis de investiţii BRD USD. Autorizarea fondului denominat în dolari are loc în contextul în care dolarul s-a apreciat puternic faţă de euro şi faţă de leu în ultimele 12 luni, cu circa 20%.

„Ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă a dolarului american pe un orizont mediu de timp, acesta fiind şi unul din motivele pentru care am lansat acest produs. În plus, considerăm că Europa are nevoie în continuare de un euro ceva mai slab, ca o condiţie şi ca una dintre pârghiile necesare pentru relansarea creşterii economice“, a spus Dan Nicu, directorul general al BRD AM.

Investitorii din fondurile denominate în dolari îşi iau astfel expunere pe aprecierea valutei americane. Atunci când îşi lichidează investiţiile din fond şi le convertesc în lei, la randa­mentul fondului se adaugă şi câştigul din aprecierea dolarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO