Burse - Fonduri mutuale

BRD, cu împrumuturile acordate pentru subscrieri, „a rupt“ piaţa la Digi. „Situaţia arată o lipsă de respect la adresa investitorilor de retail.“

BRD, cu împrumuturile acordate pentru subscrieri, „a...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2017, 00:07 6934

BRD, unul dintre cei trei intermediari bancari din oferta de vânzare de acţiuni Digi, a intrat vineri după-amiază pentru a subscrie acţiuni la compania telecom pentru clienţii de private banking, fiind urmată şi de restul sindicatului de bănci intermediare, ceea ce a dus la triplarea numărului de acţiuni în şase ore, potrivit informaţiilor din piaţă. BRD nu a răspuns la solicitarea ZF.

Prin urmare şi rata de alocare a scăzut la 4%, ceea ce ar putea naşte frustrări în rândul investitorilor de retail având în vedere şi ordinele de 100 mil. lei.

Restul consorţiului ar fi putut face acest lucru, prin urmare să fie mai multe bănci implicate, pentru că ele sunt singurele care ar putea să aibă o putere financiară să acopere subscrieri atât de mari.

„Am încercat să iau acele acţiuni garantate, am subscris 23.000 la 10:22 în prima zi şi n-am mai prins. Aşa că azi (ieri- n.red.) am completat formularul şi m-am retras. Este strict părerea mea că situaţia arată din nou o lipsă de respect la adresa investitorilor de retail şi nu îmi voi folosi banii să o susţin“, spune un investitor. ZF a cules impresii de la investitori cu privire la finalizarea ofertei Digi, cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO