BRD plăteşte din luna mai dividende cu un randament de 6%. Acţionarii resping propunerile Fondului Proprietatea şi NN de dividende mai mari cu 30% şi de vot cumulativ pentru board

21 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

BRD Soc-Gen, a doua cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursa românească după Banca Transilvania, va plăti din 30 mai dividende de 0,73 lei/acţiune, echivalentul unui randament de 6% la preţurile actuale. Acţionarii au mai decis ieri să respingă propunerea Fondului Proprietatea şi a Fondului de Pensii Private NN, doi acţionari care deţin cumulat 5% şi care cereau dividende mai mari cu 30%. Astfel, 70% din profitul realizat de BRD în 2016 se va duce spre plata dividendelor, şi nu 100%, aşa cum cereau cei doi acţionari menţionaţi mai sus. Totodată, acţionarii BRD, în cea mai mare parte, adică 60%, francezii de la Société Générale, au respins şi aplicarea votului cumulativ pentru alegerea consiliului de administraţie, măsură cerută tot de Fondul Proprietatea şi NN. „Adunarea Generală Ordinară a acţionarilor a aprobat alegerea domnului Benoît Jean Marie Ottenwaelter, în calitate de administrator, pe funcţia vacantă existentă în Consiliul de Administraţie, pentru un mandat de patru ani”, menţionează BRD.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 

Cuvinte cheie:
dividende
, brd
, plati
, randament
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide