Burse - Fonduri mutuale

BRD tocmai a încheiat a treia cea mai bună săptămână din 2013 încoace: plus 9%

BRD tocmai a încheiat a treia cea mai bună...

Autor: Liviu Popescu

30.07.2018, 00:07 594

Acţiunile BRD, parte a indicelui principal BET, s-au apreciat pe parcursul săptămânii trecute cu 8,6% şi au înregistrat a treia cea mai bună evoluţie săptămânală din ultimii cinci ani, potrivit datelor agregate de ZF.

Spre comparaţie, indicele principal BET s-a apreciat în perioada 22-27 iulie 2018 cu 1,8%, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 1,4%.

Surprinzător, a doua cea mai bună evoluţie săptămâ­nală din ultimii cinci ani pentru BRD a fost tot una din 2018, respectiv cea din martie, când preţul acţiunilor a ur­cat cu 10% pe fondul propunerii de dividende către ac­ţio­nari, respectiv 83% din profitul net realizat în anul 2017.

Evoluţia de săptămâna trecută vine în contextul în care BRD îşi va prezenta pe 2 august rezultatele financiare la şase luni, dar şi în contextul în care acţiunile sale sunt printre cele mai ieftine din cele 13 ale indicelui principal BET, tranzacţionându-se la un nivel al PER (price/earning ratio) de 6,75.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO