Burse - Fonduri mutuale

Brikston a anunţat noul preţ de retragere pentru acţionari

Brikston a anunţat noul preţ de retragere pentru...

Autor: Roxana Pricop

07.07.2015, 00:05 717

Producătorul de cărămizi Brikston (fost Ceramica Iaşi, simbol bursier CERE) a anunţat ieri pe bursă noul preţ de retragere de 0,6957 lei/acţiune, stabilit în baza unui nou raport de evaluare făcut la obligaţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Noul preţ de retragere este cu 0,4% mai mare decât primul preţ de retragere anunţat pe 31 martie. Compania a primit cereri de retragere din partea a 109 acţionari ce deţin cumulat 14,8 milioane de acţiuni CERE (15% din capitalul social). La ultimul preţ de retragere, pachetul de acţiuni de răscumpărat ar valora 10,29 mil. lei. Cel mai recent preţ din piaţă al acţiunii CERE este de 0,587 lei.

Refacerea raportului de evaluare are loc în contextul în care la începutul lunii aprilie SIF Moldova (SIF2), acţionar minoritar, alături de un grup de investitori, cu deţineri cumulate de 10% din capitalul firmei, au cerut autorităţii să oblige compania la efectuarea unui alt raport de evaluare, care să reflecte valoarea justă a acţiunilor societăţii. SIF2 considera că preţul de retragere stabilit de primul evaluator angajat de companie i-ar aduce un prejudiciu de cel puţin 2,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO