Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj a trecut pe profit in luna mai

17.06.2009, 17:48 11

Cresterea actiunilor listate si a rulajelor de pe Bursa a adus prima luna de profit pentru Broker Cluj (BRK), singura societate de intermediere listata la Bursa, care a reusit sa-si reduca pierderile de la 3,68 mil. lei la finele lunii aprilie la 2,84 mil. lei la finele lunii mai, potrivit raportarilor lunare transmise Bursei.

Profitul de 840.000 de lei obtinut in mai este primul rezultat pozitiv, dupa patru luni consecutive in care firma de brokeraj a raportat pierderi, venind in contextul in care Broker continua sa piarda cota de piata si sa coboare in topul brokerilor. Societatea a avut activitatea suspendata timp de doua saptamani in februarie, prin ordin al CNVM, in urma descoperirii unei fraude la agentia din Deva, si urmeaza sa-si aleaga o noua conducere executiva, dupa demiterea lui Petru Prunea. In ultimele luni, firma de brokeraj a derulat un proces de restructurare a activitatii si s-a confruntat cu pierderea unor clienti, astfel ca dupa cinci luni ocupa locul 10 in topul brokerilor, cu o cota de piata de sub 3%.
Activul net al societatii a crescut in mai pentru a doua luna consecutiv, pe fondul revenirii Bursei, ajungand la finele lunii la 71,15 mil. lei, nivel apropiat de cel de la inceputul anului, de 71,27 mil. lei. Pe Bursa, actiunile Broker au crescut in acest an cu 70%, chiar daca ieri au inregistrat o corectie de 6%. Capitalizarea companiei este de 45 mil. lei (10,7 mil. euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO