Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj merge dupa investitori pe Bursa din Varsovia

25.01.2010, 23:03 51

Conducerea societatii de intermediere financiara Broker Cluj(BRK) sustine ca una dintre prioritatile pentru perioada urmatoareeste listarea companiei la Bursa din Varsovia, in vederea atrageriide noi investitori.

Broker este listata la Bursa de la Bucuresti (BVB) din februarie2005, avand in prezent o capitalizare de 16,4 mil. euro, iartitlurile firmei de brokeraj se numara printre cele mai lichide dinpiata.

"Oportunitatea dublei listari, la Bursa de Valori Bucuresti sila Bursa din Varsovia, este extrem de interesanta pentru noi,intrucat ar putea creste notorietatea companiei, dar siatractivitatea acesteia pentru investitori", a declarat AntonIonescu, presedintele societatii de intermediere Broker Cluj.Reprezentantii Broker Cluj spun ca listarea la Bursa din Varsoviava constitui in viitorul apropiat o prioritate atat pentruConsiliul de Administratie, cat si pentru conducerea executiva acompaniei, in contextul in care compania isi propune atragerea unorinvestitori puternici, in special fonduri de investitii, care sasustina finalizarea restructurarii inceputa in 2009 si dezvoltareacompaniei.

Broker a inregistrat in ultimele luni schimbari in actionariat,in contextul in care Petru Prunea, fondatorul companiei, si-avandut participatia de circa 3,5% dupa ce a fost inlaturat dinfunctiile de presedinte si director general, iar firma Intervalcodin Baia Mare, un alt actionar semnificativ al firmei de brokeraj,a inceput sa vanda pachete de actiuni.

Isi va lista firmele din portofoliu laSibex

Broker are in vedere si listarea la Bursa din Sibiu (Sibex) aunor companii la care detine participatii semnificative.

Broker controleaza 83% din capitalul producatorului de conserveFacos Suceava, firma nelistata, participatie evaluata in portofoliula 13,4 miioane de. lei (3,3 milioane de euro) si 48,7% dinactiunile Remat Baia Mare, specializata in colectareadeseurilor.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex), unde SSIFBroker detine circa 6,6% din actiuni, s-a listat saptamana trecutape propria platforma, iar actiunile au urcat ieri la un nivel de2,2 lei/titlu, fata de 0,78 lei, la cat erau inregistrate acesteain portofoliul Broker Cluj. "Aceasta apreciere a avut efectebenefice si pentru Broker care detine aproximativ 6% din actiunilebursei sibiene, valoarea acestor detineri crescand cu aproximativun milion de euro", spun reprezentantii casei de brokeraj.

Totodata, incepand de vinerea trecuta, Sibex oferainvestitorilor posibilitatea de a incheia contracte futures peindicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA), cel maicunoscut indice bursier din lume. In prima zi au fost realizate 24de tranzactii si au fost incheiate 40 de contracte. In 15 dintretranzactiile realizate avand ca suport indicele DJIA au fostimplicati clienti Broker, fie in calitate de cumparator, devanzator sau in ambele ipostaze, potrivit firmei de brokeraj.

Actiunile Broker Cluj se apreciau ieri cu 2,2%, ajungand la unpret de 0,235 lei/titlu. La acest nivel, capitalizarea societatiieste de 16,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO