Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj si-a redus pretul tinta pe Alumil de la 7 la 6 lei

Broker Cluj si-a redus pretul tinta pe Alumil de la 7 la 6 lei

Click pentru imaginea marita

29.09.2008, 20:29 31

Analistii societatii de intermediere Broker Cluj si-au redus pretul tinta pentru actiunile producatorului de profile din aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), de la 7 lei/actiune, la 5,98 lei/actiune, dar si-a mentinut recomandarea de cumparare pentru aceste titluri, potrivit unui raport al societatii de brokeraj.

Actiunile Alumil au scazut puternic in ultima luna, de la un nivel de 5,5 lei pe 20 august, la 3,25 lei in cursul sedintei de ieri. Astfel, pretul tinta indicat de Broker pentru urmatoarele 6-12 luni este cu 84% mai mare decat pretul actual din piata.
"Actiunile Alumil Rom Industry au suferit scaderi importante in anul curent, in jur de 50%, de aceea consideram ca la o revenire a pietei, avand in vedere si indicatorii fundamentali de evaluare, cotatia actiunii va inregistra aprecieri. Pe langa aceasta, actiunile ALU ofera si un randament ridicat al dividendului, in conditiile in care dividendul brut pe actiune in anul anterior a fost de 0,34 de lei", explica analistii Broker.
Potrivit raportului, in conditiile realizarii BVC-ului pentru anul in curs, valoarea unitara a profitului pe actiune al Alumil s-ar ridica la 0,496 lei, ceea ce conduce la un PER Forward de 6,67. De asemenea, in cazul atingerii valorii vanzarilor propuse, raportul PSR (pret raportat la vanzari) ar avea o valoare de 0,82.
Analistii Broker estimeaza ca Alumil va atinge in acest an o cifra de afaceri de 126 de milioane de lei (circa 34,5 milioane de euro), in crestere cu 14,5% fata de anul trecut, si un profit operational (EBIT), de 15,88 milioane de lei (4,35 milioane de euro), in usoara scadere fata de 2007.
Pretul tinta, de 5,98 lei/actiune, a fost calculat pe baza modelului DCF (fluxuri de capital actualizate), in cadrul caruia analistii Broker au luat in calcul o crestere medie a cifrei de afaceri de 7,25% in perioada 2009-2012 si o marja a profitului operational de 13,95%, sub nivelul mediu de 16% din ultimii trei ani.
Actiunile Alumil au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in aprilie 2007, cand au atins si nivelul maxim de 9 lei. In ultimele doua saptamani, titlurile Alumil s-au tranzactionat in apropierea unui minim istoric de 3 lei, capitalizarea companiei fiind in prezent de 25,2 milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO