Burse - Fonduri mutuale

Brokeri: Chiar dacă băncile au o poziţie bună, ele pot fi trase în jos de dobânzile mici

Brokeri: Chiar dacă băncile au o poziţie bună, ele...

Autor: Liviu Popescu

30.09.2016, 00:08 789

Băncile listate la Bucureşti au o poziţie mai bună decât emitenţii din alte sectoare şi se aproprie de potenţialul de profitabilitate pe care îl aveau înainte de criză, însă dobânzile mici, riscurile generate de darea în plată şi accesibilitatea Prima casă pot influenţa preţurile acţiunilor, consideră brokerii.

„Bancile se află într-un stadiu mai bun de pregătire în faţa riscurilor după restructurări ale portofoliilor în anii anteriori. Cu toate acestea, mă aştept la evoluţii ale titlurilor în laterală, sau cel mult uşor pozitive având în vedere contextul ban­car destul de slab, respectiv dobânzile mici, pers­pectivele diminuării programului Prima casă şi riscurile generate de darea în plată“, con­sideră Daniela Ropotă, analist financiar Intercapital Invest. Cea mai mare bancă listată pe bursa de la Bu­cureşti este Erste Bank (EBS). Acţiunile băncii austriece afişau ieri în prima parte a zilei 116 lei, în urcare cu 1,75% faţă de septembrie 2015. De la începutul anului titlurile emiten­tu­lui cu 49,9 mld. lei capitalizare s-au depreciat cu 11%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO