Burse - Fonduri mutuale

Brokeri: Transgaz are perspective de 7% randament pentru 2016

Brokeri: Transgaz are perspective de 7% randament pentru...

Autor: Liviu Popescu

25.08.2016, 00:02 766
Acţiunile Transgaz Mediaş (TGN), distribuitorul naţional de gaze na­turale, au perspectiva unui randa­ment al dividendului de 7% din profi­tul pe anul 2016 şi prin urmare ac­ţiunile ar putea să crească în perioada urmă­toare. De când au fost publicate datele semestriale, titlurile TGN s-au apreciat cu 2%, iar de la începutul anului cu 13,9%, cu tot cu dividendele distribuite în acest an. Compania a plătit dividende cu randamente de 10% din profitul pe 2015.

„Titlurile au perspectiva unui ran­dament al dividendului de 7% din pro­fitul pe 2016, după calculele noastre. Prin urmare, considerăm că ar putea să-şi continue evoluţia ascen­dentă, măcar pe măsura randa­men­tului divi­den­dului aşteptat anul viitor“, consi­deră Daniela Ropota, respon­sabil departament analiză în cadrul SSIF Intercapital.

În principiu, dacă contextul de piaţă este unul negativ, evoluţia titlu­rilor Transgaz ar putea să supra­perfor­meze piaţa în ansamblu, adaugă ea.  Transgaz a raportat un profit net de 282 mil. lei în primul semestru, în scă­dere cu circa 12% faţă de prima ju­mă­tate din 2015, în linie cu aştep­tă­rile pieţei. Veniturile din activitatea de transport intern au continuat să scadă, de la 660 mil. lei în S1/2015 până la 630 mil. lei în primul semestru. Rezultatele com­paniei au fost în linie cu aştepările, chiar dacă au fost influenţate de ele­mente nerecurente, atât în bine, cât şi în rău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO