Burse - Fonduri mutuale

Brokerii de la Raiffeisen au listat nouă companii la BVB din 2005 încoace şi se pregătesc pentru cea de-a zecea

Brokerii de la Raiffeisen au listat nouă companii la BVB...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.07.2017, 00:05 804

♦ Divizia de brokeraj a Raiffeisen a făcut parte din consorţii de listare care au adus 7,4 miliarde de lei pe bursă din 2005 încoace, bani noi obţinuţi în urma ofertelor de vânzare acţiuni.

Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, a treia cea mai mare de la bursa românească cu 11% cotă de piaţă, a contribuit la listarea a nouă companii la bursa de la Bucureşti din 2005 încoace, iar în prezent, potrivit unor surse din piaţă, se pregăteşte pentru cea de-a zecea companie - Sphera Franchise Group, administratorul român al restaurantelor KFC şi Pizza Hut.

Raiffeisen a luat parte la listări alături de brokeri precum Wood&Company, Swiss Capital, iar pe lângă listările de acţiuni ale companiilor a adus şi obligaţiuni, precum cele ale Primăriei Bucureşti, şi titluri de stat, emise de Ministerul Finanţelor.

În mai puţin de un an, brokerii de la Raiffeisen ar putea aduce la Bucureşti a treia companie privată, după listarea reţelei de servicii medicale de sănătate MedLife în decembrie 2016 şi a companiei telecom Digi în mai 2017.

Raiffeisen a mai făcut parte în trecut din consorţiul de listare al unor companii mari precum Romgaz, Electrica sau Transgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO