Burse - Fonduri mutuale

Brokerii fondului suveran al Norvegiei au urcat în august în top 5 brokeri la bursa din Bucureşti

Brokerii fondului suveran al Norvegiei au urcat în...

Autor: Radu Bostan

02.09.2015, 00:06 834
Casa maghiară de brokeraj Concorde Secu­rities, care gestionează investiţiile în Europa Centrală şi de Est ale fondului suveran al Nor­vegiei, a urcat în august pe locul cinci în topul inter­mediarilor de pe bursa de la Bucureşti, după ce valoarea tranzacţiilor inter­mediate a crescut de aproape cinci ori faţă de luna iulie.
 
Cu un rulaj de 75,5 milioane de lei în luna august, Concorde a avut o cotă de 5% din totalul tranzacţiilor cu ac­ţiuni de pe piaţa principală, după ce cu o lună înainte avu­sese o cotă de numai 0,25% din totalul tran­zac­ţiilor. Con­­­corde, liderul bro­­ke­rilor pe piaţa sa „natală“, Bu­da­pesta, s-a înregistrat ca partici­pant direct pe Bursa de la Bucureşti de-abia în mai 2015, dar a strâns în cele trei luni o cotă de piaţă de 0,88%, ceea ce îl plasează pe locul 19 din 38 în clasamentul bro­­kerilor după rulajul de la începutul anului. Pe bursa din Budapesta, Con­corde a inter­mediat în perioada ianuarie-iulie tran­zacţii de circa 8 miliarde de lei, sau 21% din totalul rulajului în primele şapte luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO