Burse - Fonduri mutuale

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă: urmează sezonul raportărilor financiare

Brokerii şi investitorii intră în priză pe Bursă:...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.07.2017, 00:07 1914

Piaţa de capital de la Bucureşti va intra în curând în perioada raportărilor financiare semestriale, ocazie pentru investitorii de la Bucureşti de a observa starea de sănătatate a companiilor listate şi un test important pentru evoluţia viitoare a bursei locale. În această atmosferă de expectativă, lichiditatea a scăzut în luna iulie la unul dintre cele mai mici niveluri din 2017, dar principalul indice de la Bucureşti a avansat cu 6,4% de la începutul lunii şi până în prezent.

Indicele BET, referinţa pieţei de capital bucureştene, a crescut de la începutul acestui an cu 17%, una dintre cele mai mari aprecieri din întrega Europa, pe fondul unui climat bursier global prielnic şi al unei politici de dividend mai generoase. Creşterea economică aferentă trimestrului întâi a fost de 5,7%, în vreme ce 51 de companii de pe segmentul principal au realizat profit, 28 dintre acestea consemând câştiguri mai mari faţă de primul trimestru din 2016.

La nivelul anului 2016, cele zece companii ale indicelui BET care formau la acea vreme referinţa locală (faţă de 13 în prezent) au obţinut un profit cumulat de 5,8 miliarde lei, în creş­tere cu 19% faţă de 2015, evoluţie influenţată şi de trece­rea pe profit a companiei petroliere OMV Petrom (SNP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO