Burse - Fonduri mutuale

BT: Antreprenorii din IT nu vin la bursă de teamă că le sunt furate ideile

BT: Antreprenorii din IT nu vin la bursă de teamă că...

Autor: Radu Bostan

23.06.2015, 00:07 1345

Bursa este dominată de companii din energie.

Cerinţele de transparenţă îi fac pe antreprenorii din servicii IT să evite bursa, dar unii sunt atraşi de posibilitatea de a-şi transforma ideile în bani, spune Radu Roşca, directorul general al firmei de intermediere financiară BT Securities, din grupul Banca Transilvania.

„Cei pe care îi abordăm noi, în general, se uită circumspect la bursă. Eu cred că se tem că ideile le vor fi furate de concurenţă. Am primit în vreo două rânduri întrebări despre cât de în detaliu trebuie să-şi prezinte planurile.“

Până în prezent, doar furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (BNET) s-a listat pe piaţa alternativă AeRO.

Lipsa de pe bursă a firmelor din IT îi privează pe investitorii de la Bucureşti de şansa de a lua expunere pe cel mai dinamic sector al economiei, a cărui contribuţie la PIB a crescut cu 11% anul trecut, la peste 40 miliarde de lei.

În schimb, pe bursa locală este suprareprezentat sectorul energetic, în special ramura petrolului şi gazelor, care suferă în contextul actual al preţurilor reduse la petrol şi electricitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO