Burse - Fonduri mutuale

BT Invest aduce pe Bursa o firma de constructii din Arad

28.02.2008, 19:55 120

Fondul inchis de investitii BT Invest 1, administrat de societatea BT Asset Management, a cumparat 13,7% din actiunile ICIM Arad, companie de constructii si montaj pe care intentioneaza sa o listeze pana la sfarsitul anului.
Societatea a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 73,7 mil. lei (22 mil. euro), in crestere cu aproximativ 23% fata de 2006, si un profit net de 2 mil. lei (0,6 mil. euro), dublu fata de 2006.
ICIM Arad este activa pe segmentul constructiilor civile si industriale, drumuri, cai ferate si poduri, si pe piata materialelor de constructii prin productia de betoane si prefabricate de beton.
Principalul actionar al societatii este Ioan Teodoru Faur, cu o participatie de 45,2%, restul de actiuni fiind in posesia altor persoane fizice. Decizia de listare a societatii, in vederea cresterii capitalului de lucru si finantarii viitoarelor investitii, va fi discutata in cadrul Adunarii Generale care va avea loc in perioada urmatoare.
Companiile din sectorul constructiilor si al materialelor de constructii au inregistrat printre cele mai mari cresteri de pe Bursa in 2007, majorandu-si de cateva ori capitalizarea, investitorii fiind atrasi de potentialul ridicat de crestere din domeniul constructiilor.
"Compania este bine pozitionata pe piata si faptul ca este activa pe segmentul constructiilor industriale si infrastructura o face cu atat mai interesanta", spune Radu Hanga, directorul general al societatii de administrare BT Asset Management.
Alaturi de ICIM Arad, o alta companie de constructii, Pomponio din Alba Iulia, a anuntat recent ca intentioneaza sa listeze la Bursa un pachet de 25% din actiuni pentru a atrage fonduri necesare dezvoltarii.
Fondul inchis de investitii BT Invest 1 avea la sfarsitul lunii ianuarie active nete in valoare de 6,3 mil. lei (1,7 mil. euro) si numara patru investitori calificati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO