Burse - Fonduri mutuale

BT Securities va intermedia răscumpărările Teraplast

BT Securities va intermedia răscumpărările Teraplast

Autor: Roxana Pricop

22.01.2016, 00:00 564

Firma de brokeraj BT Securities, parte din grupul financiar Banca Transilvania, va intermedia tranzacţiile de răscumpărare de acţiuni derulate de Teraplast Bistriţa (TRP).

Compania are în plan să cumpere până la 2 mil. acţiuni proprii (0,7% din ca­pital), bugetul pentru această operaţiune fiind de 1 mil. lei. La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,63 lei/uni­tate, pachetul maxim vi­zat ar valora 1,26 milioane de lei. Ac­ţiunile răscumpărate vor fi folosite pentru recom­pensarea şi fide­lizarea angajaţilor. La finalul primelor nouă luni ale lui 2015, societatea avea în conturi numerar şi echivalente în valoare de 3,5 milioane de lei.

BT Securities mai intermediază programul de răscumpărări derulat de Banca Transilvania şi pe cel derulat de SIF Moldova, al doilea cel mai influent acţionar al băncii. Dorel Goia, principalul acţionar al procesatorului PVC Teraplast, a fost unul dintre fondatorii Băncii Transilvania. Firma de brokeraj a încheiat anul 2015 pe locul al cincilea în clasamentul celor mai activi inter­me­diari pe bursa de la Bu­cureşti, cu tran­zacţii de aproape 800 milioane de lei, echi­valente unei cote de piaţă de 4,5%.

Acţiunile TRP au crescut cu 2,6% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie de 0,63 lei/unitate. Com­pa­nia are o capitalizare bursieră de 178 mil. lei. După primele nouă luni din 2015, Teraplast a raportat afaceri de 198,5 milioane de lei, în creştere cu 13%, şi un profit net de 17,5 milioane de lei, triplu faţă de acelaşi interval al anului 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO