Burse - Fonduri mutuale

Bursa a câştigat dublu din tranzacţii în primul semestru graţie ofertei Electrica

Bursa a câştigat dublu din tranzacţii în primul...

Autor: Roxana Pricop

08.08.2014, 00:05 264
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, a încheiat primul semestru cu un profit din exploatare de 5,8 milioane de lei (1,3 mil. euro), de 2,3 ori mai mare decât rezultatul din acelaşi interval al anului trecut. În primele şase luni au avut loc oferte de acţiuni în valoare record de 2,5 miliarde de lei.
 
Rezultatul net pentru primul semestru a fost de 5,6 milioane de lei, cu 33% peste profitul din primul semestru 2013. Pentru întreg anul, BVB şi-a bugetat un profit de aproape 10 mil. lei.
 
„Profitul financiar a rămas pe o pantă descendentă şi a atins un nivel de 0,82 mil. lei în primul semestru, în urma diminuării drastice a veniturilor din dividende. (...) Rezultatele financiare modeste ale Depozitarului Central, entitate afiliată a grupului, nu au permis dis­tri­buirea de dividende din rezultatul anului 2013. Mai mult, scăderea ratelor de dobândă s-a tradus printr-o diminuare cu 8% a veniturilor din dobânzi pentru investiţiile financiare realizate“, potrivit raportului semestrial emis de BVB. În 2011, BVB a raportat cel mai mare profit semestrial de la declanşarea crizei, de 12,5 milioane de lei, graţie dividendelor încasate de la Depozitarul Central, instituţia de compensare-decontare la care BVB este acţionar majoritar cu 69% din capital. Depozitarul a înregistrat un profit record de 6 mil. lei în 2010 graţie transferurilor mari de acţiuni Fondul Proprietatea (FP) pe piaţa gri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO