Burse - Fonduri mutuale

Bursa a crescut în primele nouă luni cu 11%. Polonezii au însă un plus de 26%

Bursa a crescut în primele nouă luni cu 11%. Polonezii...

Autor: Liviu Popescu

02.10.2017, 00:07 545

Indicele reprezentativ BET al bursei româneşti a închis luna septembrie cu un plus de 11% faţă de începutul anului în contextul în care în acest interval de timp „intervenţiile“ statului la bursă au fost mai ac­centuate ca anul trecut.

De exemplu, în septembrie, când statul a trimis solicitări de dividende la companiile pe care le controlează la bursă, indicele BET a scăzut cu 2,2%.

Bursa de la Varşovia, cea mai mare din regiune şi proaspăt clasificată la piaţă dezvoltată, a scăzut pe parcursul lunii septembrie cu 2,5%.

Analiştii de la BT Asset Management, divizia de admi­nis­trare active parte a grupului financiar Banca Tran­sil­vania, con­sideră că pe termen lung riscuri mai mari vin din­spre Germania, cea mai mare economie europeană, deter­minate de fărâmiţarea reprezentării partidelor în Parlament. 

Un alt eveniment cu impact pentru zona euro este refe­ren­dumul de duminică pentru independenţa Catalu­niei faţă de Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO