Bursa a deschis în creştere cu aproape 1,25%, după semne privind detensionarea situaţiei din Ucraina

4 mar 2014 Autor: Monica Juganaru

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,25%, în linie cu evoluţia burselor europene, într-o piaţă unde investitorii au vizat în principal acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Fondului Proprietatea (FP).

La ora 10:45, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în urcare cu 1,58%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 1,2% peste închiderea de luni.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), se plasa cu 2,03% peste nivelul de referinţă.

Cei doi indici extinşi ai Bursei, BET-XT şi BET-BK, au crescut cu 1,63% şi, respectiv, cu 1,6%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 5,59 milioane lei (1,2 milioane de euro), sumă din care mai mult de 45% au reprezentat transferuri cu titlurile OMV Petrom (1,53 milioane lei) şi Fondului Proprietatea (circa un milion de lei).

Acţiunile OMV Petrom au crescut cu 1,15%, la 0,438 lei, iar titlurile FP au avansat cu 1,65%, la 0,801 lei.

Bursele europene au deschis marţi în urcare, recuperând o parte din pierderile semnificative de luni, investitorii urmărind în continuare evoluţia crizei din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus retragerea la unităţi a forţelor armate implicate într-o serie de exerciţii militare în zona Leningradului, potrivit agenţiei Interfax, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov.

 

Cuvinte cheie:
BURSA
, DESCHIDERE
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide