Burse - Fonduri mutuale

Bursa a facut cadouri in 2009: portofoliul ZF Agresiv s-a triplat in noua luni

01.12.2009, 23:07 53

Portofoliile ZF, lansate de Ziarul Financiar la inceputul luniimartie pentru a simula trei strategii de investitii cu gradediferite de risc, au inregistrat in noua luni cresteri cuprinseintre 78% si 188%.

Portofoliul ZF Agresiv, care urmareste obtinerea unor castiguricat mai mari prin investitii in actiuni cu grad ridicat de risc, aadus un castig de 188%, reusind sa depaseasca toti indicii Burseide Valori Bucuresti, care au inregistrat in aceeasi perioadacresteri cuprinse intre 102% si 180%. "ZF Agresiv e compus in ceamai mare parte din actiuni cu grad mai ridicat de risc fata demedia pietei, fie pentru ca este vorba despre companii cu expuneredirecta pe piata sau companii cu un grad mai mare de indatorare,dar si companii pe care le-am considerat subevaluate la inceputulanului.

Era de asteptat sa avem o crestere peste indicii bursieri intr-operioada de crestere a pietei. Ceea ce este insa mai interesanteste ca am reusit o crestere mai mare decat oricare fond mutual depe piata, iar sase dintre cele mai performante zece actiuni de anulacesta au facut parte din acest portofoliu", a explicat VladNicolaescu, senior editor la Ziarul Financiar, cel care a construitportofoliile.

Portofoliul ZF Moderat, cu grad de risc ceva mai scazut, a adusun randament de 176%, iar portofoliul ZF Conservator, careurmareste conservarea investitiilor pe perioade de scadere aBursei, a obtinut o crestere de 78%.

Portofoliile nu reprezinta o recomandare de investitii, ci doaro incercare de a demonstra castigurile pe care le poate oferi piatade capital si diferitele strategii de investitii care pot fiaplicate chiar si de catre investitorii care dispun de sume mici debani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO