Burse - Fonduri mutuale

Bursa a rămas rece la demisia lui Ponta, a cărui guvernare i-a adus listări de 17,5 mld. lei

Bursa a rămas rece la demisia lui Ponta, a cărui...

Autor: Roxana Pricop

05.11.2015, 00:08 584

Bursa de la Bucureşti a avut o reacţie limitată ieri la demisia premierului Victor Ponta, a cărui guvernare i-a adus cele mai mari listări din ultimii zece ani, insuficiente însă pentru a o propulsa în liga pieţelor emergente. Hidroelectrica, denumită şi „perla coroanei“, este în continuare în insolvenţă, iar speranţele de listare ale investitorilor se mută la următorul guvern.

Indicele BET, principala re­ferinţă a bursei de la Bucureşti, ce include cele mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu până la 0,4% în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe rulaje mai reduse decât de obicei, semnalizând că investitorii au intrat în aşteptare după ce Victor Ponta şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru, antrenând astfel şi demisia guvernului. Demisia premie­rului are loc în contextul în care marţi seara au avut loc proteste de amploare în Bu­cureşti care au cerut demisia pre­mierului, a ministrului de interne şi a primarului sectorului 4 al Capitalei, ca reacţie la tragedia din clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane. Pieţele europene de acţiuni raportau ieri creşteri de până la 1%.

Faţă de martie 2012, când Victor Ponta a preluat funcţia de premier, bursa de la Bucureşti este azi mai bo­gată cu trei companii, denumite şi perle energetice, cu o valoare cumulată de 17,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO