Burse - Fonduri mutuale

Bursa aduce pe piaţă 30 de produse noi de investiţii în parteneriat cu Raiffeisen Centrobank

Bursa aduce pe piaţă 30 de produse noi de investiţii...

Autor: Liviu Popescu

07.06.2016, 11:49 749

Bursa de Valori Bucureşti şi Raiffeisen Centrobank (RCB) au adus pe piaţă 30 de produse RCB de tipul warrant, disponibile investitorilor români, care vor fi listate în parteneriat cu Raiffeisen Bank România. Scopul este cel de furniza atât investitorilor instituţionali, cât şi celor individuali, o soluţie globală de investiţii pentru fiecare tip de piaţă.

“Odată cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori Bucureşti, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în 6 acţiuni româneşti: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaţionali recunoscuţi: EURO STOXX 50® şi ROTX® EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul”, se arată într-un comunicat al BVB.

Instrumentele lansate dau deţinătorului dreptul, dar nu şi obligaţia, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preţ specific al instrumentului. Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opţiunile. Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală RON. Warrant-urile vor fi tranzacţionate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.

"De astăzi, investitorii şi traderii au noi posibilităţi de a câştiga bani, în timp ce activează pe Bursa de Valori Bucureşti. Noi suntem mulţumiţi că prin cooperarea cu Raiffeisen Centrobank au fost generate aceste posibilităţi şi invităm şi alte instituţii financiare să se alăture acestei călătorii fascinante, împreună cu Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de emitenţi de noi produse financiare tranzacţionate la bursă. Nu uităm de educaţia investitorilor care însoţeşte introducerea noilor instrumente şi concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO