Bursa are 15% anul acesta, poate avea un gigant listat şi face paşi spre promovare. „După 20 de ani, bursa îşi realizează scopul“

20 apr 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele BET, de referinţă pentru bursa românească, are o creştere de aproape 15% anul acesta, cea mai bună evoluţie din rândul burselor europene, RCS&RDS, un gigant telecom cu afaceri de 800 mil. euro anul trecut, vrea să se listeze în luna mai, după listarea record a MedLife din decembrie, elemente care aduc bursa de la Bucureşti mai aproape de promo­varea la statul de piaţă emer­gentă şi im­plicit atrag atenţia investi­to­rilor inter­naţionali. Ce ar putea însă să mai înse­mne toţi aceşti factori?

„Ar putea ca după 20 de ani de existenţă să permită bursei locale să realizeze scopul într-un mod real. Iar scopul principal al bursei, dincolo de a finanţa o economie, este de a asigura celor care investesc libertatea financiară de care au atâta nevoie“, consideră Alin Brendea, directorul general adjunct al Prime Transaction. Bursa de la Bucureşti numără în prezent 86 de emitenţi, iar în 2017 cel mai ridicat randament al unei companii de pe segmentul principal este cel oferit de Nuclearelectrica, de circa 40% pe fondul scăderii temperaturilor de la începutul anului, dar şi ca urmare a propunerilor generoase de dividende.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, scop
, promovare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide