Bursa de la Bucureşti a deschis cu o creştere modestă

15 ian 2014 Autor: Monica Juganaru

Bursa de la Bucureşti afişa un avans de 0,27% după primele transferuri de miercuri, într-o piaţă cu un rulaj redus, cele mai tranzacţionate fiind acţiunile Impact Developer&Contractor (IMP), care consemnau un avans de 10,94%.

Titlurile dezvoltatorului imobiliar au crescut puternic şi marţi, cu 14,94%, pe un rulaj de 1,68 milioane lei. Cel mai mare acţionar al companiei, Gheorghe Iaciu, a cumpărat marţi 1,2% din acţiunile companiei, cu 1,53 milioane lei.

Cel mai recent schimb cu titlurile Impact a fost perfectat miercuri la un preţ de 0,7 lei, cu 10,94% faţă de marţi.

Preţul acţiunilor a urcat anul trecut de 4,7 ori, pe fondul achiziţiilor realizate de cei mai mari acţionari ai companiei, oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu şi Adrian Andrici.

După primele 35 de minute de tranzacţionare de miercuri, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a avansat cu 0,33%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a crescut cu 0,35%.

Pe de altă parte, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,36%.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,41%, iar indicele extins BET-BK a avansat cu 0,42%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Rulajul de pe segmentul de acţiuni era de 764.000 lei.

Obligaţiunile corporative emise de Transelectrica (TEL) în valoare de 200 milioane de lei au intrat joi la tranzacţionare pe bursă. Emisiunea face parte dintr-un plafon de 900 milioane lei (201,6 milioane de euro) pentru astfel de împrumuturi în perioada 2013-2017 atât în lei, cât şi în valută, aprobat de acţionari în 30 septembrie.

 

Cuvinte cheie:
BURSA
, DESCHIDERE
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide