Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a încheiat anul pe un trend ascendent. Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea printre cele mai tranzacţionate acţiuni

Bursa de la Bucureşti a încheiat anul pe un trend...

Autor: Cristina Bellu

06.01.2017, 14:46 352

Piaţa de capital de la Bucureşti şi-a continuat creşterea şi în ultima lună a anului 2016, cel mai mare ritm fiind înregistrat de indicele BET-TR, care a cunoscut o majorare de aproape 10% într-un singur an, terminând 2016 la un nivel de 8.7591,95 puncte, potrivit unui raport al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Indicele BET-TR care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum şi dividendele distribuite acţionarilor de aceste companii, a urcat în ultimii 3 ani cu aproape 30%.

Potrivit aceluiaşi raport, valoarea medie zilnică de tranzacţionare cu acţiuni a crescut anul trecut şi a depăşit 35 de milioane de lei, apropiindu-se astfel de nivelul de 8 milioane de euro. Mai mult, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni pe segmentul principal a depăşit, pentru prima dată în ultimii doi ani, pragul de 2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO