Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a închis sezonul raportărilor financiare pe 2015 cu un câştig de 3%

Bursa de la Bucureşti a închis sezonul raportărilor...

Autor: Roxana Pricop

22.02.2016, 00:04 446

Indicele BET Plus, ce reuneşte evo­luţia a 34 de companii listate pe piaţa re­glementată a bursei de la Bucureşti, s-a apreciat cu 3,26% săptămâna trecută când peste 70 de companii şi-au publicat rezultatele financiare preliminare pe anul 2015.

Din indicele BET Plus, cel mai mare avans l-au raportat acţiunile Artego (ARTE), care au câştigat 13,8%, ur­mate de Rom­gaz (SNG) cu un plus de 8%, de cele ale Teraplast (TRP) cu 7,4% şi de cele ale Turbome­canica (TBM) cu 6,64%. Apre­cierea ti­tlurilor Artego are loc în contextul în care CA al producăto­rului de benzi de cauciuc Târgu-Jiu a con­vocat acţionarii  pen­tru a aproba un program de răscum­părări de maxi­mum 10% din ca­pital. Compania şi-a dublat profitul net anul trecut până la 11,7 mil. lei.

Acţiunile Romgaz au fost sprijinite de anunţul conducerii că va suplimenta profitul distribuibil acţiona­rilor, în condiţiile în care profitul net s-a ajustat anul trecut cu minus 16%.

La Teraplast, avansul acţiunilor a fost susţinut de rezultatele financiare bune pe 2015 şi de răscumpărări. La Turbo­­­mecanica, avansul a avut loc pe fondul achiziţiilor derulate de persoa­nele iniţiate şi al acordului din partea acţionarilor pentru răscumpărări care vizează până la 10% din capitalul com­paniei.

Acţiunile din indicele BET Plus care au avut cele mai mari scăderi săptă­mâna trecută sunt cele ale Oil Terminal (-15,5%) şi cele ale Impact (-4%).

Săptămână trecută, investitorii au tranzacţio­nat acţiuni în valoare totală de 95,9 mil. lei, în scădere cu 37% faţă de săptămâna 8-12 fe­brua­rie.

Indicele BET, prin­cipala referinţă ce reu­neşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, a avansat cu 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO