Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a rezistat cu bine la măcelul din Grecia

Bursa de la Bucureşti a rezistat cu bine la măcelul din...

Autor: Roxana Pricop

04.08.2015, 00:03 769

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor în şedinţa de luni, cu 0,5%, pe un rulaj redus cu acţiuni de circa 20 mil. lei (4,5 mil. euro), necorelându-se cu scăderile masive raportate de bursa de la Atena, redeschisă ieri după cinci săptămâni de suspendare.

Principalul indice al Bursei de la Bucureşti a raportat un minus de 0,5% în şedinţa de ieri, potrivit datelor disponibile ieri la ora 17.45. Mai la sud, în Atena, principalul indice ale bursei greceşti raporta un minus de 16,5%, după ce a deschis ziua de tranzacţionare cu un minus 23%. Acţiunile bancare Alpha Bank, Piraeus şi National Bank of Greece, cu operaţiuni şi în România, au scăzut cu 30% ieri, limita maximă admisă.

Un factor care a făcut ca bursa locală să aibă o reacţie redusă la scă­derile din Atena este faptul că mulţi dintre investitori sunt plecaţi în concediu, activitatea de tranzacţionare fiind redusă în aceste zile.

Nici bursele externe nu au reac­ţionat la scăderea bursei din Atena. Indicele bursei germane a crescut ieri cu 1%, indicele bursei franceze a urcat cu 0,5%. Bursele americane au deschis în scădere, din cauza datelor mai slabe privind activitatea industrială din SUA din luna iulie.

La Bucureşti, cele mai tranzac­ţionate acţiuni au fost titlurile BRD (4,6 mi­lioane de lei), urmate de tilturile Banca Transil­vania (4 mil. lei) şi acţiunile Transgaz (2,8 mil. lei). Ac­ţiunile Banca Transilvania au avansat cu 1,25% până la 2,429 lei. Titlurile BTD au scăzut cu 0,8% până la 11,3 lei/titlu. Acţiunile Transgaz s-au co­rectat cu 1,6% până la 270,1 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO