Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 3% în săptămâna turbulenţelor financiare

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 3% în săptămâna...

Autor: Liviu Popescu

12.02.2018, 00:04 171

Indicele BET al bursei de la Bucureşti, care urmăreşte cele mai lichide 13 acţiuni, a scăzut pe parcursul săptămânii trecute cu 2,9% în condiţille în care bursele externe au înregistrat scăderi massive, indicele Dow Jones de pe Wall Street având două şedinţe în care a pierdut chiar şi 1.000 de puncte.

Indicele BET îşi menţine însă avansul de 3,2% de la începutul anului 2018, în timp ce cel mai mare avans din rândul indicilor bursieri de la Bucureşti este dat de BET-NG, de 3,8%, în mare parte datorită aşteptărilor pieţei cu privire la rezultatele financiare ale companiilor din energie, dar şi a deciziei statului de a cere din nou aproape integral profiturile companiilor din portofoliu, ceea ce va aduce randamente mari investitorilor. Analiştii spuneau vineri că scăderile de la Bucureşti sunt mici.

„Scăderile de vineri sunt surprinzător de mici ţinând cont de faptul că indicele Dow Jones a scăzut joi seară cu peste 1.000 de puncte. Din indicele BET nu a crescut nicio companie, însă avem trei societăţi care au închis şedinţa în stagnare: BRD SocGen (BRD), Med Life (M) şi Transelectrica (TEL). Cele mai mari scăderi au fost consemnate de Digi Communications N.V. (DIGI) -2,77%, Electrica (EL) -1,85%, şi Nuclearelectrica (SNN) -1,37%.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO