Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti creşte pentru a cincea lună consecutiv şi ocupă primul loc în Europa

Bursa de la Bucureşti creşte pentru a cincea lună...

Autor: Dan Grigore Ivan

01.06.2017, 00:07 2094

Indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, a crescut în luna mai cu 6,5%, cea mai bună lună pentru piaţa de capital de la Bucureşti din 2017, în condiţiile în care luna mai a fost definită de  intrarea la tranzacţionare a companiei telecom Digi, dezamorsarea unor riscuri electorale pe con­ti­nent şi anunţul privind creşterea surpriză de 5,7% a eco­nomiei româneşti în primul trimestru.

Principalul indice al bursei locale a urcat de la începutul aces­tui an cu 23,77% şi a consemnat cel mai mare ran­da­ment dintre principalii indici ai ţărilor UE, plasându-se ast­fel în faţa pieţei de capital de la Viena, a cărei refe­rin­ţă, indi­cele ATX, a crescut cu 19,45% în aceeaşi perioadă.

Ieri, Banca Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emi­tent din ultimul an, a atins pragul de 3 lei/acţiune, un nou maxim istoric, iar capitalizarea bursieră a acesteia a atins 10,93 mld. lei (2,4 mld. euro).

Capitalizarea bursieră a tuturor celor 86 de eminteţi pre­zenţi pe segmentul principal de la Bucureşti este de 175,6 mld. lei (38,48 mld. euro), mai mult cu 9,37 mld. lei, echivalentul unui avans de 5,63% faţă de nivelul lunii aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO