Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti dă startul întâlnirilor cu investitorii la Londra

Bursa de la Bucureşti dă startul întâlnirilor cu...

Autor: Ioana Tudor

22.10.2014, 18:47 302

Bursa de la Bucureşti a demarat astăzi la Londra seria evenimentelor pe care le va organiza trimestrial în capitala britanică cu scopul de a prezenta investitorilor instituţionali progresele recente înregistrate de piaţa de capital din România şi obiectivul privind promovarea acesteia la statutul de piaţă emergentă.

Conferinţa de miercuri, 22 octombrie, a avut loc la sediul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a fost organizată în cooperare cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Bloomberg, potrivit unui comunicat BERD.

„Apreciem ritmul reformelor pentru dezvoltarea pieţei de capital din România. Suntem bucuroşi că putem oferi investitorilor instituţionali şi factorilor de decizie de pe piaţa românească de capital o platformă de discuţii legate de modalitatea de a aduce această piaţă mai aproape de o potenţială reclasificare de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă”, a afirmat Andras Simor, vice-preşedintele BERD, prezent la conferinţă.

Începând din toamna anului trecut, piaţa de capital din România a întreprins paşi pentru a elimina barierele care îi încetinesc dezvoltarea. Măsurile luate includ scăderea comisioanelor de tranzacţionare, îmbunătăţirea procedurilor referitoare la admiterea la tranzacţionare, trecerea la sistemul de decontare în termen de două zile de la momentul tranzacţiei şi separarea conturilor de tranzacţionare de cele de posttranzacţionare.

“Strategia noastră va îmbunătăţi simţitor profilul de risc al României şi va crea mai multe oportunităţi pentru investitori. România se transformă dintr-o destinaţie limitată pentru investitori într-o piaţă înfloritoare cu legături din ce în ce mai eficiente cu pieţele internaţionale. Acesta este un moment important întrucât piaţa de capital se află într-o etapă crucială de tranziţie, iar oportunităţile de investiţii sunt imense”, a afirmat directorul general al BVB Ludwik Sobolewski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO