Burse - Fonduri mutuale

Din nou roşu peste tot: Bursa de la Bucureşti deschide în ultima zi a săptămânii în scădere puternică

Din nou roşu peste tot: Bursa de la Bucureşti deschide...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2018, 10:06 232

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe minus, principalii indicii înregistrau la ora 10.00 scăderi cuprinse între 0,92% şi 2,07%.

Astfel, BET, principalul indice al BVB, afişa un minus de 1,62%, BET-FI un minus de 0,92%, BET-NG minus 2,07%, iar BET-TR un minus de 1,62%.

Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 1,55%, în timp ce BRD a scăzut cu 1,05%. Digi s-a prăbuşit cu 3,05%, în timp ce Petrom a scăzut cu 2,56%, Romgaz cu 2,12% şi Transgaz cu 1,98%. 

Marţi indicii bursieri de la Bucureşti au avut una dintre cele mai slabe şedinţe de tran­zacţionare din ultimii ani cu scăderi de peste 2% cauzate de evoluţiile de pe plan internaţional. Aceste corecţii au fost generate de aşteptările în creştere cu privire la rata inflaţiei şi ratele dobânzilor în economiile occidentale, fiind un eveniment de tipul „când se va întâmpla“ şi „nu dacă se va întâmpla“.

Miercuri şi joi piaţa locală a revenit pe creştere.

Investitorii de la bursa de la Bucureşti care au vândut miercuri din acţiunile cumpărate în şedinţa precedentă, când piaţa românească era în scădere in­fluenţată de declinul celor externe, au bifat un câştig chiar şi de 2,3%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO