Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa cu creşteri timide, în prima zi de aplicare a noilor taxe vamale impuse de Administraţia Trump asupra unor importuri din China

Bursa de la Bucureşti deschide şedinţa cu creşteri...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2018, 10:19 243

Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe plus, dar creşterile înregistrate de indici nu depăşesc 0,2%, în timp ce BET-FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, este în scădere, cu 0,3%.

Pe plan extern, astăzi intră în vigoare noile taxe vamale impuse de Administraţia Trump asupra unor importuri din China. Până acum, tarifele au fost impuse pe doar o mică parte din comerţul SUA-China, ceea ce înseamnă că impactul economic imediat va fi relativ restrâns pentru ambele tabere. Analiştii estimează însă că disputa va dura mai mult şi s-ar putea amplifica. La rândul lor, oficiali chinezi au semnalat anterior că Beijingul va lua măsuri de retorsiune, astfel că există şansele declanşării unui război comercial între primele două cele mai mari economii ale lumii.

ÎN acest context, BET, principalul indice al BVB, avansa la ora 10.00 cu  0,24%, BET-NG cu 0,21%, iar BET-TR cu 0,24%.

Din rândul celor 13 acţiuni care intră în formarea indicelui BET, cele mai mari creşteri sunt înregistrate de Fondul Proprietatea, cu 3,16%, de Medlife, cu 2,31%, Transelectrica, 1,88% şi BRD cu 1,76%.

Pe de altă parte, acţiunile OMV Petrom scad cu 1,07%, cele ale Digi cu 0,65% şi Transgaz cu 0,16%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO