Bursele europene s-au clătinat uşor după exploziile din capitala Belgiei. La Bucureşti piaţa rămâne imună, dar impactul se va vedea pe termen mediu

Bursa de la Bucureşti este ferită de tumultul european pentru că are o lichiditate redusă

23 mar 2016 Autor: Anelis Baciu

Exploziile din Bruxelles, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite, nu au rămas fără ecou pe pieţele europene, majoritatea indicilor bursieri reacţionând cu scăderi de peste 1% după primele ore de la producerea evenimentului.

Indicele FTSE 100, care cu­prinde cele mai importante o sută de companii listate la bursa de la Londra, a înregistrat o scă­dere de 0,04% la ora locală 17:30, în Germania indicele DAX marca un recul de 0,2%, în timp ce în Franţa indicele CAC-40 avea un declin de 0,5%. Şi bursa de la New York a deschis în scădere ieri.

Scăderile de pe principalele burse europene au fost mai accentuate di­mineaţa, la câteva ore de la producerea aten­tatului terorist, însă pe parcurs reculul s-a estompat.

Cel mai mult au avut de suferit acţiunile companiilor aeriene euro­pene, în condiţiile în care multe zboruri au fost anulate ca urmare a inci­den­telor. Investitorii s-au grăbit să-şi vândă participaţiile şi s-au mutat banii în instrumente mai puţin riscante precum bondurile guvernamentale sau aurul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2016

 

Cuvinte cheie:
Bursa
, bucuresti
, lichiditate
, reducere
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide