Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti este ferită de tumultul european pentru că are o lichiditate redusă

Bursa de la Bucureşti este ferită de tumultul european...

Autor: Anelis Baciu

23.03.2016, 00:08 451

Exploziile din Bruxelles, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite, nu au rămas fără ecou pe pieţele europene, majoritatea indicilor bursieri reacţionând cu scăderi de peste 1% după primele ore de la producerea evenimentului.

Indicele FTSE 100, care cu­prinde cele mai importante o sută de companii listate la bursa de la Londra, a înregistrat o scă­dere de 0,04% la ora locală 17:30, în Germania indicele DAX marca un recul de 0,2%, în timp ce în Franţa indicele CAC-40 avea un declin de 0,5%. Şi bursa de la New York a deschis în scădere ieri.

Scăderile de pe principalele burse europene au fost mai accentuate di­mineaţa, la câteva ore de la producerea aten­tatului terorist, însă pe parcurs reculul s-a estompat.

Cel mai mult au avut de suferit acţiunile companiilor aeriene euro­pene, în condiţiile în care multe zboruri au fost anulate ca urmare a inci­den­telor. Investitorii s-au grăbit să-şi vândă participaţiile şi s-au mutat banii în instrumente mai puţin riscante precum bondurile guvernamentale sau aurul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO