Bursa de la Bucureşti nu este deranjată de Brexit. Indicele BET creşte la debutul şedinţei de tranzacţionare

14 mar 2017 Autor: Ştefan Stan

La Bucureşti, indicele BET a urcat cu 0,13%, contrar tendinţelor europene. Indicele BET-FI a scăzut cu 0,60%, iar BET-NG, care măsoară activitatea companiilor din energie, a urcat cu 0,24%.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată de acţiunile BVB, care au avansat cu 1,02%, în timp ce Transelectrica a urcat cu 0,91%, iar BRD SocGen a urcat cu 0,68%. Banca Transilvania a înregistrat un avans de 0,18%, la fel ca Romgaz.

OMV Petrom a trecut pe scădere, acţiunile companiei înregistrând un declin de 0,17%.

Alături de OMV Petrom, singura companie din indicele BET care a mai scăzut pe bursă este Nuclearelectrica, care a înregistrat un declin de 0,64%.

La Bucureşti, pe piaţa interbancară, înaintea cursului oficial anunţat de BNR, euro a ajuns la 4,5524/4,5531 lei, în scădere uşoară faţă de referinţa de ieri de 4,5538 lei. Faţă de nivelul de deschidere al sesiunii de tranzacţionare, euro a crescut cu 0,04%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
bucuresti
, crestere
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide