Bursa de la Bucureşti nu se mai opreşte din scăderi: minus 14% în doar două săptămâni. Ieri a pierdut 5%

19 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Bursa de la Bucureşti a scăzut în şedinţa de luni 18 ianuarie cu până la 5%, potrivit datelor disponibile ieri la ora 18.00. Faţă de începutul anului, scăderea indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a accelerat la minus 14%, acesta fiind cel mai prost debut de an din 2008 încoace. În acest an, investitorii au avut parte de o singură şedinţă bursieră pe plus, cea de miercuri, 13 ianuarie, când indicele BET a avansat cu 0,06%.

Scăderile de ieri de la Bucureşti au fost alimentate de contextul nefavorabil de pe pieţele externe şi de prăbuşirea barilului de petrol la 29 de dolari, minimul ultimilor 12 ani.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 8,8 milioane de euro în şedinţa de ieri, potrivit datelor disponibile la ora 18.00. „Vedem scăderile din 2016 ca episod final al fazei corective, demarată la maximele din vara trecută şi care constituie o bine-venită ajustare a preţurilor după un robust trend de creştere care a durat de la minimele din vara lui 2011 până anul trecut“, a spus Dan Rusu, analist la Banca Transilvania

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.01.2016

 

Cuvinte cheie:
Bursam BVB
, BET
, investitori
, sedinta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide