Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti pregăteşte o terapie-şoc pentru a trezi la viaţă micii investitori

Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Roxana Pricop

27.05.2015, 00:07 670
Deschidere live a şedinţei de tranzacţionare cu cele mai bune oferte de preţ, call center pentru informare şi condiţii promoţionale pentru a stimula tranzacţiile „intra-day“ sunt măsurile pe care Bursa de Valori Bucureşti (BVB) le va implementa în următoarele luni pentru a creşte numărul de investitori mici.

Miza sunt economiile de 30 miliarde de euro ale românilor de rând care „lenevesc“ acum în depozite bancare pentru dobânzi mai mici de 3% pe an şi care ar putea fi puse la lucru în folosul economiei prin investiţii în acţiunile companilor listate, în obligaţiuni şi titluri de stat.

„Pregătim pentru investitorii de retail deschiderea live a şedinţei prin care vom afişa pe website-urile noas­tre în timp real cele mai bune cotaţii din ofertele de bid şi ask din stadiul de predeschidere ce are loc de la ora 9:30 până la 9:45. De asemenea, până la mijlocului lunii iulie, vom lansa o platformă de informare pentru rapoartele şi ştirile emise de companiile listate. Tot până la mijlocul lunii iulie, vom lansa un call center, sistem prin care vom lua apeluri de la investitori şi de la orice persoană interesată de investiţii“, a spus Ludwik Sobo­lews­ki, directorul general al BVB, într-un interviu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO