Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti revine la tranzacţionare cu speranţe de creştere după noile sondaje de Brexit

Bursa de la Bucureşti revine la tranzacţionare cu...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.06.2016, 00:04 447
Bursa de la Bucureşti revine la tran­zac­ţionate după vacanţa de Rusalii cu un sentiment bun din partea investi­torilor după noile sondaje din Marea Britanie.

După ce luni 20 iunie principalii indici bursieri de pe continentul euro­pean au înregistrat creşteri puternice pe fondul unor noi runde de sondaje care indică faptul că ta­băra pro-europeană va fi majoritară în urma referendumului istoric de joi 23 iunie, rămâne de văzut cum vor reacţio­na investitorii de pe piaţa de capital locală marţi.

Indicele FTSE 100, referinţă a bursei de pe malul Tamisei, a crescut luni cu 3,04%, sectorul bancar fiind cel care a condus raliul şi astăzi după ce vineri principalele acţiuni europene au început să se aprecieze, la sfârşitul unei săptă­mâni în care acţiunile britanice au atins minimul ultimelor patru luni.

De asemenea, indicele german DAX a crescut cu 3,50%, investitorii de pe piaţa de la Frankfurt arătându-şi op­ti­mismul cu privire la soarta scrutinului britanic de joi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO