Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti scade la minimul din februarie 2017. Analiştii vorbesc de investitori mari la vânzare

Bursa de la Bucureşti scade la minimul din februarie...

Autor: Liviu Popescu

12.12.2017, 00:07 1584

Indicele BET, de referinţă pentru bursa de la Bucureşti, catalogată încă una de frontieră, a închis şedinţa de luni la minimul din februarie încoace în condiţiile în care depre­cie­rea a fost de 1%, cea mai abruptă scădere din ultimele trei luni, potrivit datelor BVB.

Bursa de la Bucureşti este în derivă şi decuplată de evo­-lu­ţia pieţelor globale în condiţiile în care în piaţă sunt inves­ti­tori instituţionali care îşi marchează profiturile, decizie deter­mi­nată de „bâjbâiala“ guvernamentală, susţine un analist. „Ordinele mari de vânzare, pentru dimensiunea pieţei autoh­to­ne şi distribuţia acestora pe emitenţi indică clienţii in­sti­tu­ţionali drept vânzători. Probabil, dintre cei care au cum­pă­rat în ultimii doi ani şi care acum marchează pro­fituri“, explică Alin Brendea, director general adjunct la Prime Transaction.

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide 13 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a în­chis ieri la 7.614 puncte, cu un plus de 7,5% faţă de începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO