Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Varşovia vrea un nou record. Cea de la Bucureşti este anesteziată de PSD

Bursa de la Varşovia vrea un nou record. Cea de la...

Autor: Catalina Apostoiu

17.01.2018, 00:00 285

Indicele de referinţă al bursei de la Varşovia, WIG 20, ar urma să atingă noi recorduri în primul trimestru al acestui an în condiţiile în care bursa este aşteptată să beneficieze de pe urma unor influxuri de capital în creştere pe pieţele europene, cât şi de menţinerea unei pieţe bull la nivel mondial, a declarat Tomasz Bardzilowski, CEO adjunct al firmei de brokeraj Vestor DM, citat de Warsaw Voice. Până la mijlocul acestui an, WIG20 ar urma să atingă 2.650 de puncte din moment ce acţiunile poloneze „nu sunt scumpe încă”.

Pe termen mai lung, forma pe care o vor lua reformele de pe piaţa pensiilor va reprezenta principalul factor care va determina direcţia pieţei, după părerea lui Bardzilowski. La Bucureşti însă indicele de referinţă BET a scăzut ieri în condiţiile demisiei premierului Mihai Tudose după pierderea sprijinului politic. 

Cel mai ridicat nivel al bursei de la Bucureşti a fost de circa 10.000 de puncte, pentru ca în prezent indicele BET să afişeze o valoare de 8.240 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO