Pieţele financiare freamătă

Bursa este pe minus, cursul leu/euro este pe plus, iar Robor a crescut

18 ian 2016 Autor: Liviu Popescu

Bursele de acţiuni sunt pe scădere în întreaga lume din cauza rezultatelor economice dezamăgitoare din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, şi din cauza volatilităţii din China. La Bucureşti, bursa a pierdut aproape 10% de la începutul anului, principalele acţiuni fiind pe minus, cu toate că brokerii le consideră subevaluate.

„Nu ştiu unde se va stabiliza piaţa. Acum este o piaţă pentru investitorii cu nervii tari şi care au apetit ridicat de risc“, spune Răzvan Lefter, consultant pentru fondul finlandez KJK.

Pe piaţa valutară, cursul leu-euro a crescut cu 0,3% de la în­ceputul anului, vineri ajungând la BNR la 4,536 lei. La casele de schimb, cursul se cota sâmbătă la 4,55-4,58 lei pentru un euro.

Surpriza plăcută de la începutul anului, respectiv poziţio­na­rea pe o pantă descendentă a indicatorului Robor, s-a topit, vi­neri indicatorul de referinţă pentru credite revenind pe creştere.

Robor a crescut vineri la 0,96% pe an, respectiv un avans de 0,04 puncte procentuale, ceea ce în termeni procentuali înseamnă un avans de 4,4%, cel mai ridicat ritm de creştere din aprilie 2015 încoace. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.01.2016

 

Cuvinte cheie:
Pietele financiare
, actiuni
, bursa
, robor
, curs
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide