Burse - Fonduri mutuale

Bursa împarte companiile de pe AeRO în emitenţi premium şi standard

Bursa împarte companiile de pe AeRO în emitenţi...

Autor: Roxana Pricop

09.02.2016, 17:55 840

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că un număr de 23 de companii de pe piaţa AeRO vor trece la categoria “premium” începând de luni, 15 februarie. Restul de peste 250 de companii, provenite din urma restructurării RASDAQ, vor face parte din categoria “standard”.

Pentru a fi încadrate în categoria premium acţiunile trebuie să fie tranzacţionate pe baza mecanismului de tranzacţionare continuă, şi valoarea medie zilnică a tranzacţiilor în piaţa principală (regular) în ultimele 6 luni să fie mai mare de 1.000 de euro sau valoarea totală a deţinerilor mai mici de 10% să fie mai mare de un milion de euro.

Acţiunile nou admise, fără istoric de tranzacţionare, vor fi incluse în categoria premium pentru o perioadă de cel puţin 12 luni de la debutul acestora pe AeRO, dacă nu intervin situaţii extraordinare care să conducă la reclasificarea lor în categoria standard.

Printre companiile care vor face parte din categoria premium se numără Argus Constanţa (UARG), Autonova Satu Mare (AUTQ), Bittnet Systems (BNET), Braiconf Braila (BRCR), Bucur Obor Bucuresti (BUCU), Comnord Bucuresti (COSC), Compania Hoteliera Intercontinental Romania (RCHI), Comvex Constanta (CMVX), Delivery Solutions (SDAY) şi Electroprecizia Sacele (ELZY).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO