Burse - Fonduri mutuale

Bursa intră în sezonul raportărilor de rezultate. Se va dezgheţa piaţa?

Bursa intră în sezonul raportărilor de rezultate. Se...

Autor: Radu Bostan

30.10.2015, 00:07 1676

Companiile listate la bursa de la Bucureşti încep astăzi să-şi raporteze rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, oferind investitorilor posibile indicii privind direcţia pieţei în lunile rămase până la finalul anului.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, are un câştig modest de 1% faţă de începutul anului, creşterea acţiunilor bancare fiind anulată de deprecierea acţiunilor din sectorul energetic.

Atenţia investitorilor va fi îndreptată mai ales asupra BRD, a doua bancă din sistem, şi producătorului de petrol OMV Petrom (SNP). Analiştii se aşteaptă ca rezultatele BRD să confirme că banca îşi revine după pierderi, cu o înteţire a ritmului creditării şi un profit egal cu cel din trimestrele anterioare.

În cazul Petrom, raportul ar putea aduce veşti mai puţin bune pentru investitori, din cauza unor reevaluări de active care vor eroda profitul operaţional şi ar putea duce rezultatul în teritoriu negativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO